teambox building Cluj en

Cunoscând faptul că oamenii învață cel mai bine atunci când ies din zona lor de confort, ne place să îi provocăm, oferindu-le aceste ocazii şi ghidându-i spre a gândi dincolo de limitele cotidianului. Odată scoşi din rutină, rămânem fără "instrumentele" cu care am fost obişnuiți să lucrăm. Iar dacă mediul nu ne oferă noi "ustensile", suntem determinați să ne întoarcem spre noi înşine şi să apelăm la resurse poate nefolosite încă. Aşa devenim conştienți de propriile abilități şi le putem folosi cu orice nouă ocazie!

Deoarece ştim că adulții învață cel mai bine experimentând, programele nostre îi determină pe participanți să se implice complex: de la simple activități fizice, la probe ce solicită adrenalina, de la exerciții de rezolvare creativă a problemelor, la construcții complexe.

Pentru a merge dincolo de simpla distracție împreună cu colegii de lucru, întotdeauna facem paralele între ceea ce se petrece în timpul programului organizat de noi şi ceea ce se petrece în activitatea de zi cu zi, de la locul de muncă. Aceasta, deoarece personalitatea noastră se manifestă relativ constant, indiferent de situația în care ne aflăm (acasă, la birou, în grupul de prieteni sau printre străini). Astfel, concluziile la care ajungem în urma unui program de team building pot fi extrapolate şi aplicate la situații viitoare din viața de zi cu zi, ajutându-ne să evoluăm.

Ne place să apelăm la aspecte teoretice specifice, de fiecare dată când acestea ne ajută: teorii ale leadership-ului, rolurile preferate în echipă (Belbin), stadiile de dezvoltare a echipelor (Tuckman), fereastra JOHARI, analiza SWOT şi multe altele.