teambox building Cluj Fb
„Caii sunt cei mai buni profesori pentru învățarea leadership-ului, deoarece ei sunt cei mai buni în a urma. Atunci când studiem ce anume urmează cei care se lasă conduși, vom ști ce îi face pe marii lideri să aibă succes!”

Paul Hunting

De ce cai?


  • deoarece caii sunt animale care trăiesc în grup şi au nevoie în mod natural de un lider pe care să-l urmeze;
  • fiind animale vânate de-a lungul evoluției lor, caii şi-au dezvoltat foarte mult atenția, devenind capabili să perceapă chiar şi cele mai mici schimbări din mediu și să reacționeze prompt la ele;
  • caii sunt animale sincere; nu cunosc titlul ori funcția noastră în companie și nu ne pot manipula, pentru a obține beneficii. Ei reacționează la noi în acelaşi mod în care noi acționăm față de ei, fiind niște „oglinzi” uriașe ce ni se pun în față și ne arată: „Iată, așa ești tu, în situația în care trebuie să-i influențezi pe ceilalți”.

 

Dezvoltarea facilitata de cai


Acesta este un program de învățare experiențială, în care toate exercițiile sunt concepute pentru a simula situații posibile din munca voastră zilnică. Prin fiecare exercițiu, trebuie să convingeți caii să vă urmeze de-a lungul unor trasee cu obstacole. Ei vor reacționa exact în acelaşi mod în care voi ați acționat, reflectând stilul vostru de leadership şi felul în care acesta e resimțit de colegi.

Activitățile se desfăşoară la sol, iar experiența anterioară cu caii nu este necesară.

Toate exercițiile pot să fie filmate şi urmărite cu ajutorul unor grile de observație. În partea de debriefing, analizăm ceea ce v-ați notat pe fișele de lucru, fiecare dintre voi având ocazia să ofere și să primească un feedback complex (atât de la colegi, cât şi de la facilitatorii noștri).

Astfel, puteți extrapola cu ușurință lecțiile învățate în prezența cailor, la viața voastră profesională, aducând schimbări comportamentale acolo unde simțiți nevoia.

Pentru a folosi eficient timpul, derulăm exercițiile pe grupe de maxim 10 persoane, ce pot lucra în paralel sau prin rotație. Fiecare grupă lucrează cu caii, în prezența unui facilitator din echipa noastră și a unui instructor de la locație. Toate activitățile se desfăşoară în spații amenajate, fie în aer liber, fie în manej acoperit (în funcție de condițiile meteo).

Pentru a vă oferi un cadru de siguranță şi încredere:

  • la începutul programului vă prezentăm un regulament de lucru cu caii,
  • iar pe parcursul fiecărui exercițiu sunteți supravegheați de instructori acreditați.

Ce spun participantii