teambox building Cluj en

"Caii sunt cei mai buni profesori pentru învatarea leadership-ului, deoarece ei sunt cei mai buni în a urma. Atunci cand studiem
ce anume urmeaza cei care se lasa condusi, vom sti ce îi face
pe marii lideri sa aiba succes!"

Paul Hunting

De ce cai?

  • deoarece caii sunt animale care trăiesc în grup şi au nevoie în mod natural de un lider pe care să-l urmeze.
  • fiind animale vânate de-a lungul evoluției lor, caii şi-au dezvoltat foarte mult atenția, devenind capabili să perceapă chiar şi cele mai mici schimbări din mediu și reactionand prompt la fiecare din ele.
  • sunt animale sincere, care nu cunosc poziția sau titlul pe care noi îl avem și nu ne pot linguși, pentru a obține beneficii. Ei reacționează față de noi exact în acelaşi fel în care noi ne prezentăm în fața lor, fiind ca o mare oglindă care ni se pune în față, arătându-ne: "Uite, așa ești tu, în situația în care trebuie să îi influențezi pe alții".

 

Dezvoltarea facilitata de cai

Acesta este un program de învățare experiențială, în care toate exercițiile sunt concepute pentru a simula situații posibile de la locul de muncă. Prin fiecare exercițiu participanții trebuie să convingă caii să îi urmeze de-a lungul unor trasee cu obstacole. Caii vor reacționa exact în acealaşi mod în care participanții au acționat, reflectând stilul lor de leadership şi felul în care acesta este perceput de cei din jur.

Activitățile se desfăşoară la sol, experiența anterioară cu cai nefiind necesară.

Toate exercițiile sunt filmate şi urmărite cu ajutorul unor grile de observație. În partea de debriefing, aceste grile sunt analizate împreună cu psihologii noştri, fiecare participant având ocazia să primească un feedback complex, atât de la colegi, cât şi de la facilitatori.

Astfel, lecțiile învățate în prezența cailor se pot transfera cu ușurință în viața profesională și pot determina schimbarea pozitivă a comportamentului.

Pentru a fi eficienți, în acest program activitățile se desfășoară pe grupe de maxim 10 participanți. Fiecare grupă lucrează separat cu un facilitator, un instructor de echitație şi un cameraman. Exercițiile se desfăşoară în spații amenajate în aer liber sau în manejul acoperit (în funcție de condițiile meteo).

Pentru a oferi siguranță şi protecție participanților şi pentru a le stimula încrederea:

  • la începutul programului se prezintă un regulament de lucru cu caii
  • iar pe parcursul exercițiilor participanții sunt atent supravegheați de instructori acreditați de Federația Ecvestră Română

ce spun participantii